Digitale microscoop

022825De Digitale microscoop ook wel  Easyscope easyscope genoemd is in wezen geen echte microscoop … Wat betreft de beeldversterking doet deze digitale microscoop misschien meer denken aan de functionaliteit van een binoculair .

Hoe werkt de Easyscope ?
Dat is een handzame en eenvoudig te bedienen microscoop. En is met de bijgeleverde usb-kabel te verbinden met de computer / laptop.  Zodat het object onder easyscope getoond kan worden op het scherm of dus zelfs op het digibord voor de klas.

Met de fotoknop bovenop de microscoop kunnen beelden worden vastgelegd op de computer. Via de bijgeleverde software zijn de beelden te bewerken en ze kunnen via de computer gebruikt worden bij de presentaties, die het kind of u zelf geeft.

Wat laat je zien met de Easyscope

Je kunt ‘m gebruiken om bijvoorbeeld zandfracties , stenen, klei of Löss onder de loep te nemen en te projecteren via de beamer op het scherm voor de klas.

Collega Frans Westerveen heeft ‘m in gebruik in de klas (Hij spreekt liever over een Digital Viewer) Hij geeft aan dat hij de Digital Viewer gebruikt om structuur van gesteente of vulkaanas (maar natuurlijk ook tal van andere zaken) goed aanschouwelijk te maken.

img_3907

De easyscope van collega Frans Westerveen

img_3911

De easyscope van collega Frans Westerveen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eenvoudigste easyscope zoals hierboven is afgebeeld kost nog geen 50€ en is o.a te koop bij Heutink >>>>


 

digitale-microscoop-weertToepassingen voor de Easyscope

Op het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert staat ook een mooi exemplaar. De microscoop zelf is niet van het merk easyscope maar va een ander merk en vorm. Een type dat kan worden vastgezet.

Collega Ad Havermans heeft zelfs voor de Digitale microscoop die daar wordt gebruikt een statief laten bouwen door de TOA aldaar en zelfs de constructie voorzien van extra lamp.

Als iemand ervaring heeft met de easyscope en bovendien lesideën of zelfs lesmateriaal laat het mij weten …….via g.t.kalsbeek@uva.nl of gebruik het reactieformulier hier op de website >>>

 

 

proefopstelling-digitalmicroscope-dinolite-2016